سبد خرید

Whatsapp Premium

سلام کمک نیاز دارید؟ ارتباط با ما در واتساپ

ارتباط با ما در واتساپ
Close and go back to page

پرندگان

بزرگ ترین پرنده پروازی دنیا

پرنده قول پیکر
بزرگ ترین پرنده پروازی که در حال حاضر در زمین در حال زیستن هست

🚩استفراغ در پرندگان:

برگشت غذا بطور شایعی در پرندگان دیده میشود.که به معنای بیرون ریختن محتویات دهان ، مری یا چینه دان است. چنین پرنده‌ای اغلب سر خود را تکان داده و گردن را کشیده نگه میدارد. غذای بیرون ریخته شده به نظر هضم نشده است و به همان شکلی که خورده شده بوده بیرون می ریزد، استفراغ را باید نشانه بیماری جدی دانست و هر چه سریعتر به آن رسیدگی نمود.

🚩علت برگشت غذا و استفراغ در پرندگان:

1_عفونت ها: باکتریایی ، قارچی ، ویروسی ، انگلی.

2_علل تغذیه ای: افزایش پروتئین ، افزایش ویتامین D ، کاهش ویتامین A بدن ، کاهش ویتامین E بدن یا کمبود سلنیوم ، افزایش آهن بدن ، آلرژی غذایی ، پرخوری ، تغییر ناگهانی در جیره غذایی ، نگهداری غذا و دارو در شرایط دما و با غلظت نامناسب.

3_مسمومیت ها: فلزات سنگین ، گیاهان سمی ، شکلات ، نیکوتین ، نمک ، غذاهای فاسد شده ، آووکادو ، الکل ، سیگار ، حشره کشها ، تفلون ، ضدعفونی کننده ها

💊راه های درمان:

*درصورت انگلی بودن عامل بیماری مصرف anti parasite (آنتی پاراسایت)
*در صورت عفونی بودن مصرف TNT بهمراه پروبیوتیک

کاسکو قرمز

کاسکو یا همان طوطی خاکستری آفریقایی یک طوطی باهوش و بسیار زیبا با ویژگی هایی خارق العاده است که بهترین طوطی سخنگو در جهان معرفی شده است و یک پرنده کاملا اجتماعی می باشد و تاکنون همه ی ما آن را به رنگ خاکستری به همراه یک دم قرمز زیبا دیده ایم .

😳😳

به تازگی یک نجیب زاده به نام Hennie Diedericks در آفریقای جنوبی فعالیت خود را روی طوطی خاکستری آفریقایی شروع کرد و ژن های مسئول رنگ را در این طوطی مورد بررسی قرار داد و یک ژن مسئول رنگ قرمز را در برخی از گونه های طوطی خاکستری آفریقایی پیدا کرد. این ژن قرمز نادر که در کاسکو عامل قرمزی نامیده می شود موجب گردید که تا آقای Diedericks  امروز طوطی خاکستری آفریقایی قرمز رنگ را تولید کند . این کاسکو ها یک نوع طوطی خیره کننده بسیار نادر و البته فوق العاده جذاب هستند که ارزش آنها چیزی حدود $۱۵۰,۰۰۰ – $۲۵۰,۰۰۰ می باشد. تولید این نوع از طوطی خاکستری آفریقایی بسیار مشکل است و تقاضا برای آن در سراسر جهان طی این مدت کوتاه بسیار بالا می باشد.

البته استفاده از این ژن برای تغییر رنگ احتمالات مبنی بر ایجاد ضعف در سیستم سلامتی کاسکو را نیز قوت می بخشد و  برخی از این کاسکو های تولید شده قرمز رنگ دچار مشکلات کبدی می باشند و بهتر است که پرورش دهندگان و تولید کنندگان علاوه بر سود تجاری ، فاکتورهای سلامتی طوطی ها را نیز به خوبی تامین نمایند.

پرریزی یا تولک رفتن پرندگان:

پرریزی یا تولک رفتن پرندگان:

پوشش خارجی بدن پرندگان پر است که از جنس مو یا پشم پستانداران و یا فلس خزندگان یا ماهی ها می باشد و باعث حفاظت پوست از عوامل آسیب رسان خارجی می شود. پر پرنده مانند یک عایق برای حفظ درجه حرارت بدن و حفاظت در برابر رطوبت و همچنین در فراهم کردن ویژگی آیرودینامیک برای پرواز نیز نقش مهمی دارد . در بیشتر پرندگان پر قابلیت استتاری را فراهم مینماید و نیز در زمان جفت یابی پر عاملی برای جذب

جنس مخالف و گویای تفاوت های جنسی بین نر و ماده است ..

پرندگان به طور تدریجی پرهای خود را عوض می کنند به این معنی که پرهای نو جایگزین پرهای قدیمی تر می شوند. اما در دوره ای از زندگی برخی پرنده ها ، این تعویض دفعتا رخ می دهد که این دوره را  “دوره تولکی” یا ” پرریزی”  molting می نامند. این حالت در خزندگان هم دیده می شود که به آن هم molting یا پوست اندازی می گویند .

.

درپرندگان وحشی ، پرریزی همانند دوره تولید مثلی،  به تغییر فصل و طول مدت روز بستگی دارد. دیگر عوامل مؤثر بر پریزی،  دمای محیط ، تغذیه ، و تولید مثل است. بیشتر پرندگان وحشی در بهار و پاییز پریزی یا تولکی دارند. در صورتی که محیط زیست پرندگان خانگی نیز به شرایط طبیعی نزدیک باشد ،  تولکی پرندگان خانگی نیز با شرایط طبیعی قابل رخ داد خواهد بود. مثلا برای طیور پرورشی مثل مرغ های تخم گذار ، با تغییر طول مدت روشنایی و یا تغذیه دوره تولکی القا می شود و این پرنده ها را به طور عمدی به دوره پرریزی می برند.

.

تولکی یا پریزی در یک مقطع زمانی ،  به نحوی است که  پرنده نه بی پر میماند ونه قابلیت پروازش را از دست میدهد. بر خلاف پرندگان وحشی، پرندگانی که در اسارت زندگی میکنند بیشتر دچار اختلالات پریزی میگردند تا پریزی طبیعی که ناشی از مشکلات نگهداری مثل تغذیه می شود. پرندگان خانگی ما ،  نا خواسته  و یا ندانشته و در اثر اشتباهات نگهداری ما ، توسط منابع نور مصنوعی که ما معمولا در جهت راحتی خود خاموش و روشن میکنیم دچار اختلال پریزی یا تولکی خارج از وقت و فصل گردند. نور های مصنوعی میتوانند توازن و تغییرات نوری فصلی را نقض نمایند و همین عامل باعث اختلال در پریزی  های خارج از فصل پرندگان خانگی میگردد. در همین راستا،  سیستم های گرمایشی خانگی  نیز همان تاثیر سوء را دارند  که باعث شبیه سازی فصل گرم میشوند و باعث عدم تشخیص  فصل سرد در پرندگان میگردد. ما انسان ها ممکن است در هر موقعی که نیاز به استراحت یا خواب داریم   گرما یا سرمای محیطمان را کم و زیاد کنیم.

.

این دستکاری انسان از محرکهای محیطی  و مصنوعی میباشد که منجر به تولکی یا پریزی نامنظم، ناقص، کوتاه یا طولانی مدت در پرندگان می شود. که کاملا اشتباه و مخاطره انگیز است.ایجاد این عوامل  توسط انسانها در برخی موارد، ممکن است باعث پرریزی بطور مداوم گردد و یا ممکن است  هر چند سال یکبار تولکی در پرنده رخ  دهد.

.

جایگزینی و ساخت تعداد زیادی از پرهای جدید در تولکی سنگین و یا تکراری، می تواند برای پرنده بسیار پر تنش باشد و باعث فقر منابع ویتامینی و املاح در بدن پرنده گردد. در طول پریزی، کیفیت تغذیه از اهمیت زیادی برخوردار است. اما می بایست در تمام طول سال  تغذیه  پرندگان را متنوع و بهینه نمود تا در دوران تولکی دچار کمبود و فقر منابع  مورد نیاز بدن نگردد . در زمان پرریزی بدن پرندگان در افزایش تقاضا برای جذب پروتئین، کلسیم و آهن بسر میبرد و میتواند فقر بدنی را برای پرندگان بدنبال داشته باشد. ساخت پرهای  جدید نیاز به مقدار زیادی  انرژی و  مواد مغذی دارد و این زمانی میسر میگردد که برنامه تغذیه مطلوبی را در طول سال بویژه در زمان تولکی اندیشید.

.

در شرایط تولکی نگهداری پرنده  دچار چالش های دیگری نیز میگردد.  برخی از پرندگان در زمان تولکی کمتر فعالیت دارند و کاملا آرام به نظر میرسند که غالبا در تمام پرندگان این نکته مشهود است، در برخی دیگر توقف تخم گذاری رخ می دهد همانگونه  که در طیور تخمگذار این حالت را ایجاد میکنند و پرنده ها را به طور مصنوعی وادار به توقف تخم گذاری و پرریزی اجباری میکنند تا بعد از آن دوره جدید تخم گذاری آغاز شود.

در پرندگانی مانند قناری ممکن است در دوره تولکی، آواز خوانی متوقف شود .  در این دوران هرگونه استرس میتواند سلامت پرنده را بخاطر پایین بودن سطح ایمنی بدنشان با خطر مواجه سازد. ولی با ایجاد یک برنامه منظم و تنظیم دما و نور محیط نگهداری پرندگان مطابق با هر فصل میتوان سلامت و شادابی پرندگان خانگی را حفظ کرد.

در زمان تولکی نیاز است تغذیه پرندگان را متنوع کنید. نیاز است جیره مفیدی از میوه ها که گروه زیادی از ویتامین ها را دارند  همه روزه جهت تغذیه پرندگان مورد استفاده قرار گیرند. منابع کلیسم و همچنین دانه های مختلف و مقوی می بایست در اختیار پرنده قرار داده شود. استحمام در زمان تولکی یک نکته مهم و مورد نیاز برای پرندگان اس

ت. آبتنی و استحمام سطح پوست بدن پرنده ها را در جهت رشد پر های جدید آماده نگه میدارد و از خشکیدگی روزنه های رویشی پر جلوگیری می نماید.

.

در صورتی که پرنده شما دچار تولکی نامنظم یا دچار رشد غیر طبیعی  پرها خارج از زمان طبیعی خود شده است  میبایست توسط یک دامپزشک پرندگان مورد بررسی قرار گیرد.

مکمل هایی که باید در فصل پرریزی مصرف بشه شامل

اد3ای

سریا

کلسی مین

هست که باید هفته ای یکبار حتما مصرف بشه.

علت مرگ و میر در جوجه ها

اكثر مرگ و میرها در جوجه كشی قناری و سایر پرندگان می تواند كمبود مواد معدنی و ویتامینها و یا همزمان مصرف كردن این دو و یا به تنهایی مصرف كردن یكی از این دو باشد.

کمبود ویتامین A (رتینول): موجب کوری - نقرس - تلفات جنینی در روزهای اول و دوم رشد جنین بخاطر نارسایی سیستم گردش خون و کاهش میزان خروج جوجه ها از تخم می شود . معمولا علت کمبود این ویتامین ناشی از عدم استفاده از سبزیجات و مصرف غذای کهنه می باشد. اسفناج- هویج-ذرت

کمبود ویتامین D (کلسیفرول) : موجب نرمی استخوان و کج شدن استخوان های بلند ( مثل ساق پا ) , کاهش ضخامت پوسته تخم و مرگ جنین در اواخر دوران جوجه کشی شود . معمولا به علت عدم دسترسی پرنده به نور آفتاب بروز می کند.

منابع این ویتامین : این ویتامین در روغن ماهی - زرده تخم مرغ - نارنج و نور آفتاب یافت میشود.

کمبود ویتامین E (توکوفرول) : موجب عدم باروری تخمها , ضعف جوجه خارج شده از تخم , مرگ در روزهای اولیه پس از خروج از تخم همراه با خیز زیر پوستی و آتروفی عضلانی می شود . در اثر مصرف دان ها یا مواد چرب اکسید شده بروز می کند.

منابع این ویتامین : این ویتامین در جگر سیاه - زرده تخم مرغ - موز - جوانه گندم - کاهو - کلم - روغن بادام زمینی - کره یافت میشود.

کمبود ویتامین B1 (تیامین) : موجب بدنیا آمدن جوجه های ضعیف و دارای لرزش می شود که ظرف چند روز پس از خروج از تخم تلف می شوند.

منابع این ویتامین : این ویتامین در مخمرجو - تخم مرغ - لبنیات یافت میشود.

کمبود ویتامین B2 (ریبو فلاوین) : موجب فلجی و جمع شدگی پنجه پا از مرحله دوم رشد جنینی به بعد می شود.

منابع ویتامین : این ویتامین در اسفناج - شیر - سفیده تخم مرغ -آب جو یافته میشود.

کمبود نیاسین ( اسید نیکوتینیک ) : موجب کاهش میزان جوجه درآوری می شود. معمولا به علت استفاده از منابع پروتئینی نامرغوب و کمبود اسید آمینه تریپتو فان بروز میکند.

کمبود ویتامین B6 (پیریدوکسین) : به سبب نقش مهمش در رشد اولیه جنین , موجب افزایش مرگ و میر جنین می شود . جیره های غذذایی حاوی پروتئین زیاد بطور ثانویه موجب کمبود این ویتامین می شود . کمبود همزمان این ویتامین و ماده معدنی منگنز موجب بزرگ شدن مفصل خرگوشی ( مفصل بالای ساق پای پرنده ) شده و منجر به دررفتگی پا به یک طرف گردد

.منابع این ویتامین : این ویتامین در جوانه گندم - ذرت - سبزی ها - برنج - زرده تخم مرغ - سیب زمینی یافت میشود.

کمبود اسید فولیک ( فولاسین ) : موجب مرگ و میر جوجه در دوره اولیه رشد در اثر کم خونی و گاهی مرگ و میر درهنگام خروج جوجه از تخم می شود . معمولا براثر مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک بروز می کند . زیرا آنتی بیوتیک موجب از بین رفتن باکتری های روده ای که مسئول ساختن این ویتامین هستند , می شود.

کمبود ویتامین B12 (کوبالامین) : موجب کم خونی و مرگ در دوران اولیه و گاهی ادم و تحلیل رفتن رشد عضلانی در مرحله دوم رشد جنینی می شود.

منابع این ویتامین : این ویتامین در زرده تخم مرغ وپسته یافت میشود.

کمبود اسید پنتوتنیک : موجب بروز پرهای غیرعادی همراه با خونریزی زیر پوست در مرحله سوم رشد جنینی می گردد.

کمبود بیوتین: موجب مرگ و میر در مرحله اول و سوم رشد جنینی همراه با تغییر شکل منقار به صورت منقار طوطی و کوتاه شدن طول استخوان ها می شود.

کلسیم(ca) و فسفر(p) : میزان هر یک از این دوماده به تنهایی و نسبت بین آنها تاثیرزیادی برضخامت پوسته تخم و رشد استخوان بندی جنین دارد . کمبود آنها و یا عدم تعادل بین آن دو موجب کاهش قدرت جوجه در خروج از تخم می شود . جوجه های مبتلا دارای رانهای ضخیم و بال های کوتاه همراه با خیز زیر پوست گردن و نرمی استخوان می باشد.

منیزیم (mg) : این ماده معدنی در تنظیم رشد استخوانی نقش داشته و کمبود آن موجب بیماری پروزیس, کوتاه شدن طول بال خیز زیر پوستی و منقار طوطی شکل می شود.

💊راه های پیشگیری و درمان:

مصرف دوره ای و منظم مکمل های

آد3ای

آمینوویت

کلسی مین

پروبیوتیکپروبیوتیک

و مصرف سریا آنتی و سریا از روز اول تولد جوجه ها تا زمان دان خور شدن آنها

درمان پرکنی طوطی خاکستری و سایر طوطی ها

درمان پرکنی یک طوطی که معمولا طوطی خاکستری است کار هرکسی نیست در ابتدا می بایست علت و ریشه این بیماری روانی را یافت. همه طوطیان چه کوچک و چه بزرگ حتما باید جفتی مناسب داشته باشند در غیر این صورت افسرده و کسل خواهند شد در بسیاری از موارد هنگامی که شخصی طوطی خود را دست اموز و اهلی می کند اما پس از گذشت مدتی مثلا چند ماه یا چند سال دیگه اون علاقه و عشق را به پرنده خود نمی دهد و با توجه به اینکه معمولا طوطی ها جفت خود را جدایی ناپذیر می دانند و تا اخر عمر به جفت خود وفادار می مانند موضوع کم توجی صاحب به حیوان حتی به میزان کم هم که باشد فورا موجب عصبی شدن طوطی می شود. جاندارانی که از هوش بالایی برخوردارند مانند انسانها یکبار برای همیشه جفت خود را انتخاب می کنند !! طوطی سانان با توجه به هوش زیاد و طول عمر طولانی ده ها سال و گاه بیش از 130 سال در کنار یکدیگر زندگی می کنند.

استفاده از قرص ها و داروهای ارام بخش اشتباه است حتی به میزان کم

و اما راه های درمان همانطور که گفته شد شما در ابتدا می بایست علت را جستجو کنید گاه یک مسافرت یک یا دو روزه و تنها گذاشتن طوطی در خانه موجب به وجود امدن این حالت روحی و روانی یعنی پرکنی می شود.

البته همانطور که قبلا ذکر کردم علل مختلف این بیماری را در ابتدا پیدا و سپس اقدام به درمان باید کرد. به طور مثال اگر مکان نگهداری و صاحب طوطی عوض شده می بایست فورا نزد صاحب قبلی خود بازگردد یا اگر در طول روز بیش از 1 ساعت در خانه تنها می ماند بدانید که روشن کردن رادیو و تلویزیون و ... فایده چندانی نخواهد داشت می بایست طوطی را به کسی یا جایی ببرید که حوصله اش سر نرود. ضمنا طوطی ها خصوصا طوطی های بزرگ که معمولا در خانه تنها نگهداری می شوند اصلا خوششان نمی اید غیر از خودشان حیوان دیگری نزد صاحبشان نگهداری شود خصوصا پرنده گاه با سگ ها کنار می ایند.

و اما یک راه ساده دیگر برای درمان در این روش یک اسپری ابپاش که معمولا برای گل و گیاه یا ارایشگاه ها استفاده میشود احتیاج دارید حالا درون این ابپاش را سرکه سفید بریزید و با کمی اب حل کنید و به پرهای طوطی خود این محلول را اسپری کنید !!. این روش را از یک استاد قدیمی کاسکوباز یاد گرفتم و تا امروز کسی نمی دانست من می تونستم همین روش را به شما بفروشم !! اما همه چیز پول نیست.

طوطی شما عضوی از خانواده شماست انرا به د

ست هر کسی نسپارید. بعضی دامپزشکها پرهای طوطی را با دست می کند عملی کاملا غیر انسانی و غیر علمی است و فایده ای ندارد.

از اسباب بازیهای زیبا و کارامد که طوطی به انها علاقه داشته باشد هم جهت سرگرم کردن طوطی خود استفاده کنید.

می توانید یک طوطی دیگر را هم دست کم برای امتحان برای مدتی به خانه بیاورید این احتمال هست که طوطی شما با او سرگرم شود و دست از پرکنی بردارد. اگر هم جواب نداد باز طوطی دیگری را جایگزین کنید. احتمالا توجه طوطی اصلی که شما انرا دوست دارید به شما کم خواهد شد و با طوطی جدید سرگرم می شود.

توضیحات بیشتر پیرامون بیماری روانی افسردگی طوطی

کاسکوی پرکن و راه های درمان پرکنی کاسکو و سایر طوطیها

(دلایل و پیشگیری از جویدن پرها)

چگونه از این بیماری که کاسکو پرهای خود را می کند و با منقار خود پرها را قیچی می کند مقابله کنیم؟

شروع بیماری از زیر سینه اغاز می شود یعنی طوطی شروع به کندن پرهای سینه می کند پس از مدتی طوطی سراغ بالها خواهد رفت. این بیماری بسیار رایج و خطر ناک است و پرها رویش مجدد نخواهند داشت چون فورا به وسیله طوطی جویده می شوند. اغلب علل این حالت که پرنده پرهای خود را میکند !

سر رفتن حوصله ، عدم ازادی عمل و تحرک کافی و ارتباط نداشتن است که موضوع بسیار مهمی است و باید پیش گیری کرد یعنی نباید پرنده را تنها گذاشت و باید موجبات سرگرمیش را فراهم نمود.

جویدن پرها از جمله بیماریهایی است که تعدادی از طوطی ها به علتهایی که اشاره شد بدان مبتلا می شوند. بطور قطع ایجاد این وضعیت اختلالی در پرنده ریشه ای روحی و روانی دارد که انرا می توان با جویدن ناخن در انسان مقایسه کرد اما این بیماری کندن و جویدن پرها فقط میان منقار کج ها یعنی طوطیان دیده میشود که به صورت انفرادی نزد انسان نگهداری می شوند. خصوصا طوطیان بزرگ و حتما توجه داشته باشید که این بیماری کشنده است. هچنین ارزش پولی طوطی شما را بسیار پایین می اورد مثلا اگر ۵۰۰ هزار تومان قیمت داشته باشد هنگامی که دچار این بیماری می شود قیمتش شاید به ۸۰ هزار تومان برسد . اما چیزی که مهمه این است که با فراهم اوردن سرگرمی هایی مثل یک جفت مناسب (که البته انتخاب یک کاسکویی که بخواهد کاسکوی ما را از تنهایی در بیاورد هم کار ساده ای نیست) چون ممکنه از یکدیگر خوششان نیاید یا مثلا هر دو نر باشند !.

پس بهترین راه همین ات که وقت زیادی را برایش بگذارید و اجاه ندهید کار به اونجا برسه که به فکر کندن حتی یکی از پرها بیفته.

و اما راه های درمان پرکنی کاسکو

۱. در طول روز خیلی باید به کاسکو نزدیک باشید

۲. اجازه دهید از قفس بیرون بیاد و اسباب بازی را برایش بیرون از قفس فراهم کنید.

۳. کاسکو را در جای گرم قرار دهید و یک روز درمیان روی پرهایش با ابپاش اب بپاچید تا خیس شود اما تو خیس کردنش زیاده روی نکنید. انقدری که پرهاش از حالت خشکی در بیاد کافی است.

۴. یکی از دلایل پرکنی کاسکو نرسیدن مواد مورد نیاز و ضروری برای بدن می باشد که انها  در طبیعت پیدا می کنند و می خورند. حالا شما می بایست این غذاهای تقویتی که خیلی زود پرهای طوطی شما را از حالت خشکی در می اورد و باعث خوشرنگ شدن و نرم شدن و سریعتر رشد کردن پر و بال می شوند را خریداری کنید.

خریدن اسباب بازی ها و غذاهای تقویتی باعث کمتر شدن افسردگی و کمتر شدن عصبی بودن کاسکو یا هر طوطی پرکن دیگری مثل کاکادو یا .... می شود.

مصرف Multi_vit ، کلسی مین و پروبیوتیک بسیار در بهبود پرنده کمک میکند.

شوفاژ یکی از عوامل مهم در عصبی و پرکن شدن طوطی ها است

استفاده از شوفاژ در خانه هایی که ازطوطیهایی مانند کاسکو نگهداری می کنند اصلا مناسب نیست.

گرمایی که از شفاژ تولید می شود کاسکوها را عصبی می کند و باعث خشک شدن پرهای کاسکو می شود. می بایست در فصول سرد از بخاری استفاده کنید و روی بخاری همیشه یک ظرف اب باشد . مهم نیست که بجوشد فقط همینکه همیشه یک ظرف اب باشد تا هوا را کمی مربوب کند کافیست.

اگر کاسکو را در منزلی که دارای شوفاژ است قرار دهید بی گمان پس از مدتی به عارضه پرکنی مبتلا خواهد شد.

بیماری های پرنده

همه چیز در مورد پرکنی پرندگان:

1-ECTOPARASITES

به عنوان اولین عامل انگل های خارجی را می توان نام برد.این انگل های خارجی شامل مایت-شپش-مگس‌پشه-کنه هستند.

2-ENDOPARASITES

عامل دوم انگل های داخلی هستند.مهم ترین آنها بدون شک GIARDIA است که با آسیب رسانی در روده ها پرنده (بخصوص عروس هلندی) را وادار به آسیب رسانی به پرهای ناحیه شکم و پهلوها می کند.(ناحیه ای که روده زیر آن ناحیه تخریش شده است)

3-SKIN INFECTION

عامل سوم انواع عفونت های پوستی شامل عفونت های ویروسی-عفونت های باکتریایی-عفونت های قارچی می باشد.که پرنده اقدام به کندن پرهای ناحیه می کند که پوست عفونی می باشد.

4-IATROGENIC

عامل چهارم هم شامل اصلاح پر به صورت نامناسب است.در این مورد صاحب پرنده با اصلاح نامناسب پرها پرنده را وادار به جویدن پرهای ناحیه اصلاح شده می کند.

5-BEHAVIOURAL

عامل پنجم مشکلات رفتاری است.پرنده افسرده-پرنده حاضر در محیط جدید-پرنده طرد شده-پرنده عصبی و نهایتا به صورت کاملا عادتی در این گروه قرار می گیرند.

6-ORGANOPATHY

عامل مسبب ششم آسیب های وارده به هر دلیل به ارگان های داخلی بخصوص کبد می باشد.

7-HEAVY METAL POISONING

عامل هفتم مسمومیت با فلزات سنگین بخصوص سرب و روی است.میله های قفس و گلوله های حاوی سرب بلعیده شده توسط پرنده از موارد شایع می باشد.

8-PSITTACOSIS

عامل هشتم بیماری سیستمیک-عفونی psittacosis است.در این بیماری ابتدا پرها کیفیت خود را از دست می دهند سپس پرنده اقدام به کندن آنها می کند.

9-SALMONELLOSIS

عامل نهم بیماری سیستمیک-عفونی salmonellosis است.

10-HORMONAL

عامل دهم مشکلات هورمونی در پرنده می باشد.

11-ENVIRONMENTAL CONTAMINANT

عامل آخر هم آلودگی های محیطی بخصوص نیکوتین است.این مورد در پرندگانی که صاحب سیگاری دارند شایع است.

بیماری های پرنده

*علائم گير كردن تخم و راه درمان آن :

محل اتصال دم به بدن پرنده از پشت برجسته ميشود زير شکمش هم باد مي کند ، دم هم آويزان ميشود و پرنده آنقدر بي حال ميشود که نخواهد توانست روی میله بنشيند و در کف قفس مینشیند مياد کف قفس

براي کمکهاي اوليه ، کمي محل بيرون آمدن تخم را با روغن مايع چرب کنيد؛ کمي روغن را با انگشت به موضع بزنيد و خيلي آرام و با ملايمت ماساژ دهید.پرنده را گرم نگه دارید.

نکته: کمبود کلسيم و مواد معدني دليل گير کردن تخم در بدن پرندگان میباشد ، چون پوسته آهکي تخم نرم مي ماند و به همين سبب پرنده نمي تواند با فشار معمول زايمان، تخمگذاری کند.

پيشگيري : استفده از مکمل کلسی مین و اد3ای ،رژيم سرشار از کلسيم (کف دريا) و سبزيجات و ميوه جات تازه

*اسهال :

نشانه بارز سرماخوردگي يا خوردن غذاي فاسد است پس توصيه مي شود که ( پرنده هاي سالم را از مريض جدا کنيد)

راه درمان:مصرف تی ان تی بهمراه پروبیوتیک

*يبوست:

به علت هضم نشدن غذا ( ناشي از يبوست) حالت تهوع در پرنده ايجاد شده و استفراغ مي کند. يبوست مي تواند به دليل کمبود سبزي و ميوه در غذاي پرنده باشد. درمان يبوست اگر به اين دليل باشد اکثرا به اين صورت انجام ميگردد : 2-1 قطره روغن زيتون را با قطره چکان روی زبان پرنده بريزيد. اگر بعد از يک تا دو ساعت، دفع مدفوع راحتتر نگردید، دوباره کار را تکرار کنيد . اما بیش از دوبار در یک روز این کار را انجام ندهید.

*عطسه :

اگر علائمي مثل بي حالي ، لرزش و چشمهاي بي حال و مدفوع آبکي نداشته باشد عطسه مشکل ساز نيست.

بیماری های پرنده

بیماری های رایج در پرندگان

*رشد بيش‌از حد ناخن‌ها و منقار: در صورت‌بروز اين‌پديده‌بايد از محلي‌كه‌فاقد عروق‌خوني‌هستند كوتاه‌شوند.

*بيماري‌پسيتاكوز: اهميت‌اين‌بيماري‌در قابليت‌انتقال‌آن‌از مرغ‌عشق‌(و ساير طوطي‌ها) به‌انسان‌مي‌باشد. براي‌جلوگيري‌از اين‌امر، مرغ‌عشق‌را از جاهاي‌كاملا مطمئن‌خريداري‌كرده‌و در صورت‌مشاهده‌علائمي‌چون‌لاغري‌،كسالت‌، آب ريزش‌از بيني‌و اسهال‌سبز ضمن‌قطع‌تماس‌با پرنده‌به‌دامپزشك‌مراجعه‌كنيد.

*سرماخوردگي‌: نشانه‌هاي‌اين‌بيماري‌تب‌، كاهش‌اشتها و حركات‌مداوم‌دم‌است‌. بيماري‌در صورت‌پيشرفت‌به‌ذات‌الريه‌منتهي‌مي‌شود. علاوه‌بر درمان‌دارويي‌بايد دماي‌اتاق‌را تا 27 درجه‌سانتيگراد بالا برده‌و ثابت‌نگه‌داشت‌. به‌اشتها آمدن‌پرنده‌تأثير زيادي‌در بهبودي‌دارد بنابراين‌بايد غذاهاي‌مورد علاقه‌پرنده‌به‌همراه‌مکمل آمینوویت به‌آن‌داده‌شود.

درمان سرماخوردگي:

لازم نيست حتما هواي سرد باشد يکي از عواملي که باعث سرماخوردگي مرغ عشق ميشود ، جريان تند هواست. پس بايد سعي کنيد چه در تابستان و چه در زمستان پرنده را در دماي متوسط و جايي قرار بدهيد که جريان هوا شدید نباشد.

نکته : سعي کنيد از همان اول که پرنده را خریداری میکنید ، قفسش را در یک محل ثابت بگذارید و جابجا نکنيد. پس جايي را در نظر بگيريد که شرايط فوق را داشته باشد.

درمان سرما خوردگي :وقتي پرنده سرما خورد در کمتر مواقعی بهبود میابد بنابراين پيش گيري بهتر ازدرمان است .

ولي اگه سرما خورد :

1_ پرنده مريض را سريعا از قفس بيرون آورده و در یک قفس ديگر قرار دهید (تنها).

2_ قفس را به يک جاي گرم ببريد. اين مکان نبايد شلوغ و پر سر و صدا باشد.

3_در اين زمان به هيچ عنوان سبزي و ميوه به پرنده ندهيد.

4_در ظرف آب پرنده بیمار سه قطره مکمل امینوویت بريزيد.

5_ آنتي بيوتيک ضروريست،حتما باید به مدت 5 الی 7 روز از تی ان تی استفاده کنید.

*زخم و عفونت آن :

1_اولا قفس پرنده زخمی را حتما عوض کنيد.

2_آنتي بيوتيک ضروريست،حتما باید به مدت 5 الی 7 روز از تی ان تی استفاده کنید.

3_ويتامين را فراموش نکنيد؛ سبزي (جعفري و شويد و هويج) و ميوه (سيب) حتما درون قفس بگذاريد و از مکمل مولتی ویت استفاده کنید.

4_پماد تتراسيکلين چشمي را هر 6 ساعت به آرامي ( خيلي آرام و با احتياط ) به محل زخم بماليد ، طوري که کاملا جذب شود.

5_نگذاريد در اين مدت ( تا بهبودی کامل ) به او استرس وارد شود.

تماس با ما


  • آدرس : ایران - استان قم - شهر قم۲
بالا